Top
Plak/Strijk Instructies

Plakinstructies

 
1. De sticker wordt in zijn geheel als tekst geleverd (het zijn geen losse letters)
 
2. De ondergrond moet vetvrij en schoon zijn. U kunt de ondergrond het beste   reinigen met glasreiniger of spiritus. Zorg ervoor dat de ondergrond goed droog is.

3. Bepaal met een potlood waar de sticker komt en zet voor de zekerheid met een liniaal 2 streepjes op de plaats waar de onderkant van de tekst komt.

4. Wrijf met een pasje over de tekst, zodat de tekst goed aan de applicatietape vast blijft zitten.

5. Trek voorzichtig de twee velletjes van elkaar, de tekst moet in zijn geheel aan de applicatietape blijven plakken.

6. U kunt de sticker samen met de applicatietape opplakken en nogmaals met een       pasje over de tekst wrijven.

7. Verwijder voorzichtig de applicatietape en zorg ervoor dat er niets op de applicatietape achter blijft.


 
Strijkinstructies:

1. 
De temperatuurinstelling is belangrijk om een goed resultaat te bereiken. Voor de strijkletters is een constante temperatuur van 175°C gewenst. Bij strijkapparaten (elk apparaat kan iets afwijken) ligt deze temperatuur ongeveer bij de max. instelling voor katoen. Laat het strijkapparaat goed op temperatuur komen en zorg voor een gelijkmatige verhitting. Let op geen stoom gebruiken!

2. Zorg dat het te bedrukken materiaal glad ligt. Strijk het eventueel eerst om resterend vocht te laten verdampen en om vouwen onder de transfers te voorkomen. Hierdoor smelt ook de lijm beter.

3. Leg de transfers op het te bedrukken materiaal met de doorzichtige drager naar boven, zodat u de tekst kunt lezen.

4. Zorg ervoor dat de transfers niet aan het strijkapparaat kunnen vastplakken. Gebruik altijd een stukje bakpapier over de doorzichtige drager heen.

5. De tijd van het persen moet goed zijn. Voor de strijkletters dient u 15-20 seconden voor een gelijkmatige druk te zorgen. Bij een iets lagere temperatuur enkele seconden langer, eventueel in 2 keer verdeeld.

6. 
Voor de strijkletters is een gemiddelde druk bij het persen nodig. De kunststof drager na afkoelen voorzichtig verwijderen. Laat de folie toch nog los terwijl u het goed hebt laten afkoelen? Dan dient u de stappen hiervoor nogmaals te herhalen aangezien er dan niet lang genoeg is gestreken/verhit.

7. Na het verwijderen van de drager eventueel nog 3 a 4 seconden napersen met bakpapier over de tekst of afbeelding. Laat het materiaal 24 uur rusten voor de eerste keer wassen. Was en strijk altijd met de binnenkant buiten.
 
@